tiistai 19. huhtikuuta 2011

Keramiikkaa / Ceramics
Keramiikka-kokeiluja. Savi oli tumman ruskeaa, joten lasitus hieman haastavaa kun halusi vaaleaa pintaa. Kanassa tuo runko osa siis lasittamatonta. Piti kuitenkin tuo savi hyödyntää, kun oli tullut ostettua. :) Siitä oli kyllä yllättävän helppo tehdä pientä syheröä. :)

Some testings with clay. Clay is dark brown, so it was quite hard to get the light (white) glaze look good.


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Virpomaan / Conduct a Finnish Easter

Lapseni ajattelivat, että olen tullut hulluksi, kun aamulla kysyin, pääsenkö mukaan virpomakierrokselle ja virpomaan näillä pienillä oksilla. :D 3v. tyttäreni toki tokaisi, että saat tulla, mutta saat sitten hyvin pieniä munia palkaksi. No nehän kyllä olisivat hyvin kelvanneetkin! ;)


Little willow sticks and catkins decorated in Finnish Easter style. Kids will go and conduct a Finnish easter to all the neighbours and relatives nearby. As a earnigs they will get chocolate easter-eggs. This happens every year on sunday before Easter ( Palm Sunday). This mornig my kids thought I had gone nuts, ´cause I asked if I could go with them and use this little sprigs. :D
My doughter (age three) said, that I could, but then I would get just tiny Easter-egs as a reward. That would do just fine with me. ;)

torstai 14. huhtikuuta 2011

Old project - Country French CottageOld project- Country French Cottage - Upstairs

Old project - Country French Cottage -downstairs
Old project - The Pub

Koska en ole tehnyt mitään uutta, laitanpa kuvia Pubista tännekin blogiini. Blogillani on uusia lukijoita, joten he eivät ehkä ole näitä kuvia nähneet. Tervetuloa kaikki uudet, kiva nähdä teitä sivuillani. :) Jotkut kuvat ovat uusia, kun en näemmä ollut kuvannut tätä tauluseinää aiemmmin toiseen blogiinikaan. :)Since I haven´t done anything new, I decided to put some pictures about my older project -Pub, here in this blog. I have some new followers, wellcome! So so nice to have you here!! :)Most of the chairs and tables are Eurominis that I have painted. (High tabbles I made from EM-barrels. Made a top and finished the surface to look like quite old.) Other things I have made. A lot of little things (beer steins on a shelf, handcuffs, wine bottle opener, many bottles and glasses etc.) I have got from Krizze. I´m so happy about them!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kylpyhuone / The bathroom

Sen verran valmista kylppärissä jo on, että pesulle ja pöntölle pääsee. :) Yksityiskohtia vielä puuttuu, mutta pääpiirteittäin tämän näköistä tulee olemaan.


Pesualtaan olen tehnyt das-massasta ja maalannut ja lakannut. Hana joskus pihalta löytynyt muovinen valmishana, sopi tähän pienen muokkauksen jälkeen erinomaisesti. :) Peilikaapissa oikea peili ja kaappi itse pahvia ja viilua. Allaspöytä balsaa, viilua ja pahvia, jalat leikattu muovisista suklaafonduetikuista ja koko höskä maalattu valkoiseksi. Viemäriputki rautalankaa ja nepparinosia. Pönttö pahvia. :)

I have used a das-modelling clay to make the washbasin. The tap is from some broken toy. I just put a little metal popper part in it. The shower is made from little metal parts too. Just glued a million little parts together. :) Toilet is made of cardboard. Suihku on tehty rautalangasta ja kaikenmaailman pienistä nippelinappeleista liimailemalla. Kaakelit laminoitua paperia, jotka leikattu paloiksi ja liimattu kartongille vierekkäin ja saumattu. "Kiviboordi" maalattua ja pieniksi "kiviksi" pilkottua kananmunakennoa, joka on liimattu boordinauhaksi.
Now you can go and do your things and take a shower. :) A lot of little things is missing, but here is what I have done so far. Quite a small bathroom, but it has everything you need. :)

Yläkerta / Upstairs

Kukkuu, kuka kurkkii vessan ikkunasta?! :) Innokas pikku -apurini.No nyt alkaa yläkerrankin pinnat olla suht valmiit, paitsi ikkunat viimeistelyineen vielä puuttuvat, ja katto. Portaikosta tulikin sitten oikeastaan ihan kiva. :) Kohta pääsee sisustamaan - jee!


Finally the upper floor has the papers at the wall too. Soon I can put the furnitures and decorate this room - yay! But first the windows and the ceiling must be done. I had a little helper shooting the photos with me. :) More photos about the bathroom, when it is more done.

Kierreportaat / the spiral stairs

Sain kuin sainkin portaat tehtyä. Kaiteet ja käsijohde tuottivat suurimman päänvaivan, eikä niistä kovin kauniit tulleetkaan, eikä varsinkaan kestävät. Onneksi tukea ei oikeasti tarvitse kaiteesta paljoa ottaa. :DOlen tuumaillut valaisinkaupan tekoa jo kauan ja nyt kun edelliset projektit ovat suht valmiit, niin päätin aloittaa uuden. :) Piti aluksi tehdä vaan pieni boxi, pelkkä liiketila, mutta kuten tapana on, tuppaa hommat laajenemaan. :) Kasasin markkinoilta ylijääneistä kuvausnurkkauksista taloa. Joitakin seiniä piti ja pitää tehdä lisäksi, mutta nyt siis valmistumassa valaisinliike ja liikkeenpitäjän asunto.

Valaisinliikkeen ja tulevan keittiön seinä- ja lattiapinnat olin jo valmiiksi tehnyt, niin niille en tehnyt muuta kun puhkoin ikkuna- ja oviaukkoja. Ikkunat on vielä kaikki tekemättä, tuntuvat niin työläiltä. :/ Huonesyvyys tulee olemaan melko pieni (vain 25cm eli 3m) , mutta näillä nyt mennään. Keittiöosa tulee erillisenä omana osana talon taakse. Ajattelin, että olisi hauska tehdä talosta monimuotoisempi kuin vain suorakaide, mutta sitä olisi sitten vaikea liikutella ja tilapulakin vaivaa. Jätän keittiöboxin siis kiinnittämättä runkoon, tällöin sitä on helpompi kuvatakin. :) Taloon tulee myös toinen kerros, mutta se on vasta kasa levyjä ja suunnitteluasteella.

Nyt laitoin pinnat tähän alakerran pikkuhuoneeseen. Vasemmalle puolelle jää valaisinliike ja taakse tulee keittiö. Tästä tilasta lähtee myös portaat yläkertaan. Syksyllä nukkekotikurssilla eräs henkilö kysyi neuvoja kierreportaisiin, en ikinä ole sellaisia tehnyt, joten en osannut heti auttaa. Hänen taloonsa tulikin sitten tavalliset portaat, joten en sen enempää tutustunut kierreportaitten tekoon. Jäin kuitenkin miettimään kuinka ne toteutettaisiin ja nyt päätin kokeilla tähän taloon kierreportaiden tekoa. Saa nähdä kuinka käy.

Portaat tulee suurin piirtein tuohon pöydän kohdalle.This is my new project. A little house. There is going to be a little shop that sels lamps/lights and a salesperson´s apartment in the same building. So here is the start.