keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Making a shabby panel door / Peilioven tekoa

Tässä kuvia peilioven valmistuksesta:
Pics about making a panel door:

Leikkasin paspispahvista ovilevyn ja siihen päälle balsasta peilioven kehykset. Kehykset voisi tehdä pahvistakin, tai viilusta tai vanerista. Kehykset on n. 8-9mm leveät. Peilijaon voi suunnitella haluamakseen ja peilejä voi olla useampia ja rinnakkain jne. Silloin vain pitää leikata kehyksiä enemmän. Tähän oveen tuli kolme panelia, keskellä suurin.
 Talvisaikaan en oikein pysty valmistamaan minejä muista kuin käsipelein työstettävistä materiaaleista, koska en sisällä saa kuulema sahailla koneilla, kun ei ole sellaista paikkaa. Kesällä menee ulkona. :) Oveen voisi siis käyttää myös esim. ohutta vaneria ja viiluja.

Cut the quite thick passepartout board, balsa or a plywood to the size of a wanted door. Then cut the wooden frames. I used balsa-wood, you can also use a cardboard or a plywood. You can make the panels as you want. In my door there will be three panels, the biggest one in the middle.


Kehykset liimattuna paikalleen.
Wooden frames glued in.


Hioin kehysten reunat hieman viistoksi ja pyöreiksi.

Sand or cut the inner side of the framewoods a bit roud or slanted.


Leikkasin sopivat peiliosat pahvista ja balsasta. Pahvilevyt ovat n. 8mm pienemmät kuin kehysosien sisämitat. Alimmaksi pahvia ja päälle n. 3-4mm. pahvia pienempi balsa. Näin peiliin tulee kolmiulotteisuutta ja syntyy ikään kuin koristeura. Hioin balsan reunat jälleen viistetyiksi ja liimasin kerrokset päällekkäin kiinni ovilevyyn.

Cut the panels. I used cardboard and a balsa-wood.  The bottom is cardboard and the top layer balsa, cardboard is about 8mm. smaller than a  frames inner size. Balsa is about 3-4 mm. smaller than a cardboard. Makes it look like a decoration groove in a door. Sand all the outer lines round and glue the two layers in the right plases to the door.


Tein ovilevyyn avaimenrieän ja paikan kahvalle. Kolosin myös saranapaikat. Halutessaan oveen voi kiinnittää saranat ovilevyn ja kehyksen väliin. Sarana jää siis toiselta puolen siististi oven sisään. Toinen puoli kiinnitetään tietysti sitten seinään tai karmeihin. Tässä vaiheessa myös tökin reikiä ja tein pieniä koloja ja naarmuja oveen, saadakseni ovesta kuluneen ja vanhan näköisen.

Tee oven toinen puoli samalla tavalla, eli leikkaa/sahaa kehyksen ja peiliosat ja liimaa kiinni.

If you want, you can make a keyhole and a place to the handle and hinges. You can also glue the hinges between the doorboard and the framewood, neat and easy. At this point I made some little holes and scratches to the door to make it look old and shabby. I also sanded the door from some places.

Make the other side of the door in the same way. 


Maalasin oven kulahtaneeksi lähes samalla tekniikalla kuin seinäpanelit. Tumma petsi oli vielä hiukan kosteaa, kun maalasin valkoisella päälle. Tumma petsi ikäänkuin lyö itsensä valkoisen maalikerroksen läpi, ja lopputuloksena on "kulahtuneisuus".

Paint the door as you like. I used almost the same method as in a wall panelling. The dark stain was a bit wet when I used the white paint. Dark color "comes throught" the white and it looks shabby.  

Toivottavasti näistä kuvista oli apua jollekin, ainakin Piikolle. ;D

Hopefully these pics would help someone, at lest Piikko. ;D

17 kommenttia:

 1. A great project with a fabulous result!
  Hugs

  VastaaPoista
 2. It looks so good and is actually quite easy :-) Thanks for showing us! Hugs, Sandra

  VastaaPoista
 3. Thanks for this great tutorial. It will be very useful.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna hienosta ohjeesta!
  Varmasti on apua minulle ja monelle muullekin.
  Tämä ovimalli ja ohje on juuri sitä mitä kaipasin!
  -Yhtä asiaa kyllä ihmettelen: Miten niin et saa sahata sisällä... Outoo! ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  T.piikko

  VastaaPoista
 5. A great tutorial, thank you so much! It will also be so useful for me :-)
  Suukkoja

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvistä ovienteko-ohjeista ja seinäpaneelien maalausohjeista! Ohjeet tulivat tarpeeseen, sillä nukkekotini eteinen on suunnitteluvaiheessa.

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoa työtä. Pitää oikein katsoa , että onko tämä nukkekoti vai ihmisen koti, on niin hyvää jälkeä. Mutta nukkekotihan se taitaa olla :)

  VastaaPoista
 8. Great, thanks for sharing!
  Mona

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Hyvät ohjeet! Kaunis ovi!
  ;)

  VastaaPoista
 10. I love your tutorials. They are genius! I'm putting them on my pinterest board so I can find them quickly. Thank you so much for sharing your knowledge!
  xoxo
  Caroline

  VastaaPoista
 11. That method is really effective. Thank you for sharing your ideas. Gill x

  VastaaPoista
 12. Tulipa hieno ovi! Onnea mysö arvontavoitosta!

  VastaaPoista
 13. Näyttää niin helpolta peilioven teko - heräsi jopa mieleeni ajatus osaisinko minäkin :)

  VastaaPoista
 14. The result is spectacular. Thank you for the tuto, it's very useful. Iĺl try.

  VastaaPoista